MÉCS-tábor, Máriabesnyő

     Gitár, Hagyó József atya miséi, közös ima, közös babaterelgetés. Családi zászló készítése, agyagedény formázás anyu virágának. Óriási szappanbuborékok. Kendőrajzolás, hozzá gubacsfúrás - pláne saját bicskával! Íjászat. Tűz. Milyen jó a tűz, és a tánc a hűvösödő estében!

     Máriabesnyőn táborozott idén a biatorbágyi MÉCS-csapat. Ez nem leltár, csak tájékozódni való: 17 családdal voltunk ott, több, mint 40 gyerekkel. Az átlagéletkor igen alacsony lévén minden program egészségesen zajos háttérrel folyt.

     Mindenkinek akadt fontos feladat: tűző napon hősként végigtapodni a papírtányérokon a bokrokig (nem minden apuka heverte még ki a derékfájdalmait); nukleáris retekültető gép vagy a perisztaltikus párlat eliminátor eladása tévéshop keretében. Ne feledjük: zsűrizett reklámokról van szó!

     A frizbi-meccs, kérem, az aztán páratlan esemény volt! Olympos hegyéről lejöttek az istenek, hogy megküzdjenek a piros lapos korongért. És nem eredménytelenül: totálisan elsöprő, sikeres dobásokban és elkapásokban gyönyörködhettünk.

     Míg a nagyobbak cserkészfortélyokat tanultak, addig az apróbbak kincseket kerestek az arborétumban rajzolt térkép alapján.

     Egyik délelőtt macikat etettünk mézzel teli fakanállal a Medveparkban. Sőt! Farkasok is voltak, s mivel vittünk egy kutyát is, a farkasok mind előjöttek. Idegesen ugráltak, vonyítottak - természetesen a rács mögött. Úgyhogy látványos műsor volt.

     Az esti imádkozással elkezdődött a fektetési szertartás. Kicsik és nagyok körbeültük a mécsest, közös ima után körbeadtuk a Bibliát és hangosan vagy magában mindenki hálát adott az Úrnak azért, amit aznap a legfontosabbnak vélt. Vagy kért valamit. A gyerekek többségének volt mondanivalója Isten számára! Felemelő érzés volt. Utána mese az apróknak és még apróbbaknak, majd, ha a törpök egyenletesen szuszogtak... eljött a kocka és a kártya ideje. Fergeteges társasjátékozás, vérre menő küzdelmek, taps, bukás és győzelem - teljes erőbedobással. És sörrel, borral.

     Minden érdekesnek számított, ami körülvett. Unatkozni lehetetlenség volt. Ha más nem, be kellett aput pelenkázni, elvégre is: ne szaladgáljon egy szál térdnadrágban! Komoly pont járt érte a versenyen. Vagy egy kézzel (meg szájjal/lábbal) gyöngyöt fűzni. Csak lábbal fogott ceruzával rajzot készíteni. Bekötött szemmel kitalálni, mit tapogatnak az ujjaim. Kóstolással kitalálni az ételt vagy a fűszert. Egymáshoz kötözve végigmenni a szlalompályán.

Az istenadta természet anyagaiból kirakni azt, hogy köszönöm. Igen, nagyon sok köszönet Istennek ezekért a napokért.

     És még valami: próbáld kimondani vízzel teli szájjal, hogy gasztroenterológia úgy, hogy a másik megértse. Nem megy? Sebaj, jövőre velünk megtanulhatod.

 

A gyakorlati megvalósításhoz pedig a Székesfehérvári Egyházmegye illetve a Biai Szent Anna Karitatív Alapítvány nyújtott pénzbeli segítséget. Köszönjük szépen.

 

Bozsó Edit

Liturgikus rend

  • Szentmise:
    Kedd: 18:00
    Péntek: 18:00
    Vasárnap: 8:00, 9:30

  •  

Misék Biatorbágyon

További információk...

Kegytárgy felújítás


 

Könyvajánló: